Human Design | Inzicht in hoe de maatschappij ons vormt en hoe los te komen van ongezonde conditionering

Welkom! 

In deze blogpost ga ik dieper in hoe we als individu geconditioneerd zijn en hoe dit jou kan beperken om te zijn wie je werkelijk bent. 

Hoe we geconditioneerd zijn is net zoiets als dat we de muren van een fort om ons heen hebben opgetrokken. We gaan geloven dat wie we zijn beperkt wordt door die muren, waardoor we de mogelijkheden in het leven niet ten volle kunnen benutten. Het is gemakkelijk om in de val te lopen en overweldigd te raken als we proberen deze mentale obstakels die door onszelf zijn opgelegd af te breken.

Maar no worries, met wat bewustzijn en inspanning kun je daadwerkelijk die muren wegduwen en gemoedsrust vinden die je in staat stelt te worden wie je werkelijk bent. De reis kan spannend zijn, maar de fun begint als je merkt dat je eindelijk vrij bent van je eigen beperkingen!

Conditionering betekenis, wat is conditionering?

Maatschappelijke conditionering of klassieke conditionering is een altijd aanwezige invloed in ons leven, en het kan moeilijk zijn om los te komen van bepaalde beperkende overtuigingen.

Geconditioneerd gedrag kan zowel verwijzen naar externe factoren zoals culturele normen, familiewaarden en maatschappelijke verwachtingen, als naar interne factoren zoals onze eigen angsten en zelftwijfel die vanuit de monkey mind komen. Het is de som van al deze invloeden die onze overtuigingen en gedragingen vormen, en het kan moeilijk zijn om vast te stellen wie we werkelijk zijn wanneer we hierover geen weet hebben.

Denk maar aan de hond van Pavlov, het experiment waarbij de hond een bepaald gedrag aan elkaar koppelt namelijk, eten en kwijlen en vervolgens een prikkel krijgt om dit gedrag te stimuleren en dat is het belletje. Wanneer we dit omdraaien in ons dagelijkse leven dan gaan ook wij bepaalde gedragingen aan elkaar koppelen. Denk maar aan

  • Geen geluk in de liefde is geluk in het spel
  • Als je veel geld wilt verdienen moet je veel werken
  • Een huis kopen is je pensioen voor later
  • Zondag is rustdag

En dat is dan zo absurd hoe zich dat reflecteert in onze omgeving. Wanneer jij op zondag werkt en een dag in de week vrij neemt om leuke dingen te doen, moet je maar eens luisteren wat sommige mensen zeggen, “ach het is druk, moeten die niet werken?” 

Hoe vertaald zich dat in Human Design?

In Human Design kunnen wij als HD analist aflezen waar je het meest in geconditioneerd bent of waar je grootste valkuil ligt voor conditionering. Het geeft een beeld van je vroegere patronen, die je kan helpen de gebieden te identificeren die moeten worden aangepakt als je verder wilt gaan in je persoonlijk groeiproces.

Je Human Design chart laat zien hoe die externe en interne invloeden je leven hebben beïnvloed en kan zelfs onthullen welke conditionering op dit moment gezond of ongezond voor je is. Het laat ook zien waar we de meeste vooruitgang kunnen boeken op onze persoonlijke ontwikkelingsreis.

Door de conditionering die je leven beheerst te begrijpen, kun je ontdekken waarom bepaalde patronen en gedragingen bestaan en hoe je ze kunt loslaten. Je kunt je ook richten op wat goed voor je is en veranderingen aanbrengen, zodat je je ware zelf kunt zijn zonder externe of interne belemmeringen.

Gezonde conditionering, kan het?

Het is belangrijk op te merken dat conditionering niet altijd per se slecht is, wel is waar enkel en alleen als de conditionering vanuit de juiste intentie komt. Je laten omringen met de juiste mensen is dus van cruciaal belang. Wanneer je je in de juiste omgeving bevindt waar positieve energie meer aanwezig is dan negatieve energie dan zal er zich een bepaalde wijsheid ontwikkelen die correct voor je is.

Gezonde conditionering kan ook nuttig zijn als het gaat om het ontwikkelen van goede zelfzorgroutines of het aangaan van relaties met mensen die aanvulling geven waar jij naar verlangt. Dit soort gezonde conditionering moedigt veerkracht en groei aan, in plaats van onszelf te beperken. Ook in je business kan gezonde conditionering een meerwaarde zijn.

Met Human Design kunnen we onze conditionering vanuit een ander perspectief bekijken en gebruiken als een kans voor zelfontwikkeling en groei. Met de juiste intentie kan gezonde conditionering dus een krachtig hulpmiddel zijn dat ons ondersteunt op onze reis om ons hoogste potentieel te bereiken.

Door onze conditionering te begrijpen, kunnen we terug naar de kern gaan wie we werkelijk zijn om vervolgens actie te ondernemen om een leven te creëren dat trouw is aan onszelf. Human Design biedt een kader voor persoonlijke groei en biedt een kans om de status quo uit te dagen en vrijheid te vinden van beperkende overtuigingen en ongezonde conditionering.

Hoe helpt Human Design ons los te komen van ongezonde conditionering?

Human Design biedt een proces om los te komen van ongezonde conditionering, door terug naar onze kern te gaan. Het helpt ons de patronen te identificeren die ons niet langer dienen en welke we moeten loslaten om verder te gaan met ons ware zelf.

Human Design dient als handvaten voor onze persoonlijke groei en geeft ons inzichten om beperkende overtuigingen te achterhalen en aan te kaarten. Dit door helder te krijgen wie je werkelijk bent en zal je een beter begrip ontwikkelen van je waarden, behoeften en verlangens.

Door onze conditionering onder ogen te zien en te beseffen dat we niet langer afhankelijk zijn van externe invloeden en ons meer kunnen richten op onze persoonlijke ontwikkeling. Human Design helpt ons om bewuster te leven door de kracht van onze gedachten, gevoelens en gedragingen te herkennen, zodat we ons kunnen losmaken van ongezonde conditioneringen en ons schoonste leven kunnen leven.

We zijn allemaal unieke individuen met oneindige mogelijkheden. Wanneer we onze conditionering begrijpen, kunnen we ons ware zijn ontwikkelen en omarmen. Human Design biedt een kans om de status quo uit te dagen en vrijheid te vinden van beperkende overtuigingen en ongezonde conditionering, zodat we ons hoogste potentieel kunnen bereiken.

Conclusie:

Human Design is een krachtig instrument voor persoonlijke groei en het helpt ons los te komen van ongezonde conditioneringen. Met Human Design kunnen we de patronen identificeren die ons niet langer dienen en ze loslaten zodat we een leven kunnen leiden wie we werkelijk zijn.

Door onze unieke gevoelens en waarden te begrijpen en te omarmen, kunnen we ons losmaken van beperkende overtuigingen en verwachtingen die niet langer ons ware zelf weerspiegelen. Human Design helpt ons de kracht van onze gedachten, gevoelens en gedragingen te herkennen, zodat we een bepaalde flow ervaren en authentiek kunnen leven.

Benieuwd naar jouw Human Design chart

Download die via deze link.

Liefs, Samia

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *