|

Partnership chart Human Design

Zo boeiend om 2 charts op elkaar te leggen en te zien waar het resoneert en waar de uitdagingen liggen. Een koppel kwam bij mij langs die elkaar heel moeilijk begrepen, er waren toch wel wat voelbare spanningen, dus het werd tijd om in de actie te gaan!

Nu… soms vragen de mensen mij, is dit een goede match voor mij?

Wel, ik kan het niet genoeg herhalen dat je hiervoor beroep dient te doen op je besluitvormingsproces (strategie & autoriteit) met andere woorden, je dient eerst te voelen. Want weet, dat ieder partnership successen kent en uitdagingen. De kunst is om ze te weten en te begrijpen.

7 & 2 Work to do

Zoals ik eerder schreef, iedere relatie heeft z’n uitdagingen zelfs als alle functies (centers) ingekleurd zijn. In dit geval zijn er slechts 7 van de 9 ingekleurd, wat eigenlijk wil zeggen dat het koppel anderen zal moeten toelaten om de specifieke energie van die open functies te ervaren.

Wanneer ik rekening hou met bepaalde zaken van de klant kom ik tot deze conclusie:

Voor een partnership is dit een goede relatie, echter wanneer jullie samen zijn zou het best kunnen dat jullie niet genoeg geïnspireerd worden, ook kunnen jullie ervaren dat het moeilijk is om jullie mentaal uit te drukken. Laat ruimte toe zodat anderen af en toe binnen en buitenstappen om jullie te kunnen inspireren en om jullie te laten genieten van het nadenken waardoor ideeën zullen stromen en vervolgens kunnen omgezet worden in realiteit. Wanneer jullie samen zijn, zijn jullie 1 geheel. Wat de ene persoon voelt dat hij mist, kan door jullie partnership vervolledigd worden.

Wat zijn de uitdagingen in dit voorbeeld?

  • de één is emotioneel gedefinieerd en de ander sacraal gedefinieerd. Dat is al een eerste uitdaging, want de één zal bijna nooit afwijken van zijn beslissing en de andere is gelijk ne jojo.
  • Daarbovenop komt nog dat ze beiden tijd nodig hebben voor zichzelf, dat de één baanbrekende ideeën krijgt door, laat ons zeggen, door in een dip te zitten en plots is er een puls die zegt ga maar in de actie.
  • Enne… dan hebben we nog een uitdaging, dat beide graag de controle hebben.

Waar zit de aantrekking?

Er zijn meerdere facetten waarmee we rekening dienen te houden naar aantrekking maar hieronder is er al eentje, nl. de resonantie, bepaalde zaken die ze van elkaar herkennen.

Persoon 1:

Wanneer persoon 1 zich onbewust terugtrekt en de flow van zijn eigen proces toelaat zal hij gezien worden als een uniek, capabel en wijs iemand. Persoon 1 is geweldig om anderen te laten zien wat er gecorrigeerd dient te worden, echter dient hij daarvoor uitgenodigd te worden, wat een enorme uitdaging is voor hemzelf, hmm en ook voor anderen 😉

Persoon 1 heeft ook z’n vrijheid nodig om te werken volgens zijn eigen agenda, toelaten dat hij momenten neemt voor zichzelf en dat er niemand over zijn schouders heen kijkt is een must.

Persoon 2

Persoon 2 heeft tijd nodig om alleen te zijn en om dingen te doen op haar eigen tempo zonder dat iemand over haar schouders kijkt. Anderen zullen zien welke talenten Persoon 2 heeft, ze zal daarvoor naar buiten geroepen worden, zelf beseft ze niet waar ze goed in is. Door haar warme en natuurlijke vriendelijke uitstraling weet ze diepe vriendschappen te maken. Geef haar dus ook de ruimte om te verbinden met anderen zodat ze hieruit opportuniteiten kan krijgen die ten goede kan komen in jullie relatie.

De max toch als je dit weet als koppel en dat is nog maar een klein deeltje van de analyse, benieuwd wat ik nog zal ontdekken 🙂

Me happy, alweer een koppel die ik nu al zie stralen. Waarom moeilijk maken als het gemakkelijk kan, toch?!

Interesse in een partnership analyse? Stuur mij een mailtje voor meer info!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *