The age of the sleeping Phoenix | Human Design

Waarom de wereld transformeert en wat dit voor ons betekent

We bevinden ons in een tijd van grote transformatie. De wereld verandert, en wij ook.  We gaan van het “Age of planning” naar het “Age of the sleeping Phoenix” Deze overgang gaat gepaard met nieuwe uitdagingen, maar biedt ons ook veel kansen. 

Even verduidelijken: “Age of planning” is een tijdperk waarin we ons 400 jaar lang hebben bewogen. Het is een tijdperk waarin onze huidige maatschappij vorm heeft gekregen. Denk aan sociale zekerheid, gezondheidszorg, onderwijs, de financiële wereld,…. Er werd gezorgd voor ons in de ruimste zin van het woord.

We gingen en gaan werken om centen te verdienen zodat we ons materialistisch vermogen kunnen betalen, we gingen en gaan werken om een pensioen op te bouwen zodat er in de laatste fase van ons leven alweer voor ons wordt gezorgd, nl. uitkering van ons pensioen. Gezondheidszorg kunnen we niet meer wegdenken in onze huidige maatschappij,

maar stel je nu even voor, wanneer je belt naar de hulplijn en er niemand opneemt?

We zijn zo afhankelijk geworden van het systeem dat we er eigenlijk niet meer over nadenken. We zijn eraan gewend geraakt dat er altijd iemand voor ons is. Maar wat als dat steunsysteem plots verdwijnt? Het is geen kwestie van wat als, maar van wanneer! En hier ligt de echte uitdaging. We gaan een tijdperk tegemoet waarin we steeds meer voor onszelf zullen moeten zorgen. Laat ons zeggen zelfvoorzienend worden.

We maken dus een serieuze shift, van “er wordt gezorgd voor ons”, naar “we dienen terug voor onszelf te zorgen” en dat is namelijk “the age of the sleeping Phoenix” We bevinden ons in de transitie van het oude naar het nieuwe richting 2027.

Je voelt het aan heel wat zaken trouwens, mensen worden er zich meer en meer van bewust dat persoonlijke groei en ontwikkeling zo belangrijk is.  De wachtlijsten van de Psychologen zijn daar een schoon voorbeeld van, mensen zitten in de knoop en voelen dat ze niet meer meekunnen in de huidige maatschappij. Burn-outs zijn dagelijkse kost, de druk die er wordt opgelegd is ongezien, altijd maar meer en meer, laat ons zeggen, tot we in de rooie gaan en verbranden.

 “The age of the sleeping Phoenix” is een tijdperk waar we eerst egoïstisch zullen zijn, misschien klinkt dit not done, maar aan de andere kant dienen we eerst zelf in onze kracht te staan voor we anderen kunnen helpen.

De uitdaging voor dit tijdperk zal zijn om ons hoofd niet te laten overnemen maar terug te leren luisteren naar ons lichaam, een gave die we trouwens allemaal hebben gekregen maar doorheen de jaren zijn afgeleerd. We zitten volop in de transitie en er staan ons nog pittige tijden te wachten. 

Er zal ons opgelegd worden om in het oude tijdperk te blijven hangen, je zal een getrek voelen tussen oud en nieuw, kijk maar naar de stijgende prijzen wereldwijd er wordt ons verplicht om hard en veel te werken om dit alles te kunnen betalen. We beginnen te beseffen dat materialisme niet alles is maar ook dat zal z’n tijd duren, want we zijn het zo gewoon. 

Wat zijn enkele van de uitdagingen van deze overgang?

Nu we aan het staartje hangen van het oude tijdperk en het nieuwe tijdperk binnengaan, zullen we voor veel uitdagingen komen te staan. Een van de grootste uitdagingen zal zijn om terug voor onszelf te zorgen. We zullen meer zelfvoorzienend moeten worden en opnieuw leren luisteren naar ons lichaam.  Het oude loslaten zal geen evidentie zijn, maar het is noodzakelijk om vooruit te komen. 

We zullen heel wat tegenwind vangen, van de medemens, de maatschappij, de overheid… Een struggle die ik heel hard zelf ervaar in mijn omgeving is, dat heel wat mensen een afwachtende houding aannemen. Ze wachten tot iemand anders met een pasklaar antwoord komen. Ook dat zal een enorme uitdaging zijn om die shift te maken. Maar als we deze uitdagingen kunnen overwinnen, zullen we beloond worden met vele mogelijkheden. 

Wat zijn enkele van de kansen van deze overgang?

Deze overgang biedt ons ook veel kansen. Een van de grootste kansen is dat we weer voor onszelf kunnen leren zorgen. Dit zal leiden tot een sterkere en veerkrachtigere samenleving. We krijgen ook de kans om nieuwe en innovatieve systemen te creëren die beter aansluiten bij onze behoeften. 

Als we deze verandering kunnen omarmen, zullen we in staat zijn om een betere wereld te creëren voor onszelf en toekomstige generaties. Maar eerst dienen we te werken aan onszelf. We dienen te weten wat onze purpose is op deze aardbol, want ja, iedereen is hier met een bepaald doel.

 Als ik kijk naar mijn purpose, af te lezen in mijn Human Design chart, dan weet ik dat ik revolutionaire en principiële oplossingen dien om te zetten in begrijpbare taal. Ik dien de mensen uit te leggen hoe het anders kan door hen de logica te tonen. Geen evidentie, het blijft een uitdaging maar het lukt mij, stap voor stap.

En hier komt Human design dan in the picture, dit systeem is revolutionair en dat zet ik om in begrijpbare taal en volg de logica. 

Hoe bereiden we ons voor op deze overgang?

Hoe graag ik het zou willen maar er is geen pasklaar antwoord op deze vraag.  We dienen allemaal onze eigen manier te vinden om ons op deze overgang voor te bereiden. Maar er zijn enkele dingen die we kunnen doen om het proces te vergemakkelijken. 

Ten eerste dienen we meer bewust te worden van wat er om ons heen gebeurt. We dienen onszelf te informeren over de veranderingen die plaatsvinden en de uitdagingen die ons te wachten staan. We dienen ons ook meer bewust te zijn van onze eigen persoonlijke reis en wat we kunnen doen om te groeien en ons te ontwikkelen. 

Ten slotte dienen we in contact te komen met anderen die zich op hetzelfde pad bevinden. Deze contacten zullen ons helpen elkaar te steunen en gemotiveerd te blijven in deze tijd van verandering.

Wat is het bewijs dat deze overgang plaatsvindt?

Er zijn veel tekenen dat deze overgang plaatsvindt. 

  • Stijgende prijzen
  • Politieke onrust
  • Economische instabiliteit
  • Sociale onrust
  • Covid pandemie

Al deze factoren geven aan dat we midden in een grote shift zitten. De collectieve structuur zoals we die kennen heeft geen toekomst meer.

Hoe weten we dat dit niet slechts een fase is?

Dit is niet zomaar een fase, want de veranderingen die we zien zijn structureel. Ze gebeuren op een diep niveau en beïnvloeden alle gebieden van het leven. We zien ook een verschuiving in het bewustzijn. Steeds meer mensen voelen dat er iets niet klopt met de wereld en dat we onze manier van leven moeten veranderen. 

Dit is een grote verschuiving die op mondiaal niveau plaatsvindt. Uiteraard is dat niet van vandaag op morgen, het gaat geleidelijk, Nu zitten we in transitie op weg naar 2027 die zal duren tot 2438.

 Toch wel boeiend dat we dit mogen meemaken toch?

Conclusie

Er staan ons nog spannende tijden te wachten, we hebben 400 jaar in ons huidige systeem vertoefd. Al deze veranderingen, het doet wat met een mens. 

Maar weet als we deze verandering omarmen en ons werkelijke zijn kunnen zijn, door onze strategie en autoriteit te gebruiken, kunnen we een betere wereld creëren voor onszelf en de toekomstige generaties. 

En uiteindelijk is het dat wat we willen, toch?
Is je interesse gewekt om er meer over te weten? Check onderstaande video van Ra Uru Hu, de ontvanger van het Human Design systeem.

Greetz, Samia

Samia Wielfaert
Samia Wielfaert

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *