De 5 types in Human Design

Er bestaan 5 types in Human Design en die worden nogmaals onderverdeeld in energie types en niet energie types. Het verschil tussen een energie type en een niet energie type Een energie type draagt iets bij met hun fysieke energie, ze worden gekenmerkt als de “doeners” Een niet energietype draagt iets bij met hun kennis en inzicht, het zijn “de denkers”.

Types Human Design - Carrière types BG5

Je bent een Generator of een Klassieke bouwer in zakelijke Human Design

Ongeveer 70% van de wereldbevolking is een generator type. Deze zijn dan nog eens opgesplitst onder 36% generators en 34% Manifesting generators. Jij behoort tot de 36% generators van de wereldbevolking.
Nu… weet ook de generators nog eens opgesplitst zijn in 

  • Pure generators 
  • Emotionele generators

Je bent hier vooral om te werken, misschien niet echt fijn om te vernemen ?
Generators bepalen het ritme van de maatschappij. En in onze maatschappij wordt er dan ook verwacht dat iedereen zich gaat gedragen als een generator. Wat in Human design totaal niet juist is. Je bent een energetisch type wat wil zeggen dat je continue energie levert aan de wereld. Wanneer je doet wat je graag doet ga je ervoor en dat geeft je enorm veel energie. Mensen zijn graag in jouw buurt omdat velen jouw energie absorberen. Het is aan jou om dat te bewaken, want heel vaak kan een generator gebruikt of “misbruikt” worden omdat ze die sterke energie hebben. Vaak kan je dat merken op de werkvloer, meestal komen je collega’s tot bij jou om je mening te vragen en/of een extra taak op jou te nemen. Als generator is het moeilijk om je aan een concreet plan te houden, je dient dus met de flow mee te gaan, wat niet altijd evident is omdat je vooral in de actie wilt gaan.
Je einddoel zal je behalen maar de weg ernaar toe laat je best in de flow. Je bent een echte creatieveling, dit hoeft niet altijd met je handen te zijn. Het kan gerust zijn dat je creatief bent in het vinden naar oplossingen of het organiseren van een feestje. Als generator voel je je comfortabel als je in een bepaalde routine zit en andere kant kan je het ook saai vinden.

Volg zeker je strategie dat zal je heel wat frustratie besparen en tevredenheid opleveren. ?

Geen idee of je een Generator bent?

Download je chart via deze link

Je bent een Manifesting Generator of een Uitgesproken bouwer in zakelijke Human Design

Je merkt waarschijnlijk van jezelf dat je in staat bent om te multitasken. Je hebt een gedefinieerd sacraal centrum die je enorm veel energie geeft, maar die energie moet ergens een uitlaatklep vinden. Daarom is het van alle belang dat je voldoening haalt uit alles wat je doet. Je kunt het gevoel hebben dat je altijd weer iets nieuws wilt beginnen.
Je bent snel, supersnel en soms kan het zijn dat bepaalde mensen moeite hebben om jou te volgen. Je bent zo snel dat je in staat bent om diverse stappen over te slaan maar dat betekent ook dat je vaak tot de conclusie komt dat je daardoor ook correcties dient uit te voeren. De dingen die je blij maken veranderen vaak, het ene moment ben je tevreden met hetgeen waar je mee bezig bent en het andere moment voel je een gemis.
Je hebt zoveel energie om iets te gaan opstarten, iets te creëren maar je hebt ook jouw vrijheid nodig. Je bent iemand die in staat is om met verschillende projecten tegelijk bezig te zijn.

Geen idee of je een Manifesting Generator bent?

Download je chart via deze link

Je bent een Manifestor of een Initiator in zakelijke Human Design

Slechts 8% van de wereldbevolking is een manifestor en jij hoort daarbij.
Als manifestor heb je de gave om te initiëren, om iets in de wereld te zetten, om nieuwe dingen te beginnen en verandering te brengen. Je bent in je sas als je verandering en vernieuwing kunt teweegbrengen. Het zou mij dan ook niet verbazen, eens je dit hebt kunnen realiseren dat je terug klaar bent voor iets nieuws en begint het proces opnieuw.

Nu, In onze huidige maatschappij wordt er verwacht dat je ook een manifestor bent, kijk maar naar mensen die de stap zetten naar het ondernemerschap. Ze dienen te initiëren en vervolgens uit te voeren, want dit wordt zo van ons verwacht. Als manifestor ben je hier dus om te initiëren, laat ons zeggen om de zaadjes te planten en vervolgens worden de generators ingezet om de zaadjes te onderhouden en eventueel te oogsten. Om te initiëren heb je eigenlijk niemand nodig, je bent perfect in staat om zelf iets geweldigs in de wereld te zetten.

Echter kan je vaak tegen weerstand botsen en om die weerstand te elimineren is het van alle belang dat je gebruik maakt van jouw besluitvormingsproces. Eens je dit onder de knie hebt zal je een bepaalde rust ervaren in plaats van kwaadheid.

Geen idee of je een Manifestor bent?

Download je chart via deze link

Je bent een Projector of een Adviseur in zakelijke Human Design

Ongeveer een 20% van de wereldbevolking is een projector, een niet energie type. Het kan voor jou confronterend zijn om te weten dat je geen energie type bent omdat er van onze maatschappij wordt verwacht dat we handelen als de generators, namelijk uitvoeren. Dat wil niet zeggen dat je niks kunt doen, dat wil zeggen dat jij geen energie hebt zoals bij de generator types.

Als projector ben je hier om te gidsen en te sturen, wat soms wel kan zorgen voor conflicten in onze huidige maatschappij. Je omgeving tolereert dit niet en daarom is het van belang dat je jouw strategie gebruikt waardoor je succes zal ervaren in plaats van verbitterd te zijn. Een belangrijk iets voor jou als projector is, dat je zelf dient te weten wat je talenten en kernwaarden zijn. Pas dan zal een energie type jou opmerken en zal die een uitnodiging aanbieden. Dan is het aan jou om er al of niet op in te gaan. Wanneer jij als projector geen gebruik maakt van je autoriteit en strategie dan is de kans groot dat je op lange termijn te kampen krijgt met gezondheidsproblemen. Een burn out hoort hier ook bij.

Geen idee of je een Projector bent?

Download je chart via deze link

Je bent een Reflector of een Evaluator in zakelijke Human Design

Als reflector ben je hier om in het hart van de gemeenschap te staan, omdat je perfect weet wanneer een gemeenschap goed of niet goed werkt. Omdat geen enkele functie is gedefinieerd ben je enorm vatbaar voor emoties en gebeurtenissen van je omgeving. Vaak weet je niet of het je eigen gevoel is of dat van een ander. Het kan zijn dat je aanzien wordt als de ideale “problem solver” waardoor je als een magneet functioneert bij mensen met problemen.

Aan te raden is om enkel jouw objectieve kijk toe te voegen. Als reflector is het tevens heel belangrijk dat je je in de perfecte omgeving bevindt, je woonst en je omgeving en ondersteunende mensen om mee samen te leven. Je functioneert als het ware als een kameleon, je kan je overal aanpassen waardoor je soms niet wordt opgemerkt. Als je in de juiste omgeving vertoeft zal je openbloeien en kun je verbaasd zijn welke invloed je hebt op je omgeving.

Geen idee of je een Reflector bent?

Download je chart via deze link